Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Вчинки та поведінка»

 

Пропонуємо вашій увазі добірку пізнавальних книжок «Вчинки та поведінка» в яких зібрані цікаві історії для дітей.

 

Ніцой, Л. Неслухи і вередулі : книга для родинного читання / Лариса Ніцой ; худож. Е. Елліс. − Видання друге. − [Б. м.] : ФОП Мельник М.Ю., 2019. – 55 с. : іл. 

У цій книжечці зібрані повчальні історії. Кіт Муркіт знає всіх сусідських дітей. Хтось великий лінюх, хтось обманщик або грубіянчик, а хтось забудько чи вередійко. Усім діткам випадуть маленькі випробування – казкові пригоди, які допоможуть неслухам виправитися.

 

 

Соловінський, С. Епідемія гарної поведінки / Станіслав Соловінський ; худож. А. О. Андреєва. – Харків : Вид-во «Ранок», 2021. − 64 с. : іл. 

Це історія про те, як діти однієї дитсадівської групи раптом починають робити добрі справи. Вдома, в садку або надворі – щодня по доброму вчинку. А якщо не виходить, не придумується − нервують, ледь не панікують, чим дуже дивують батьків. У чому ж причина епідемії гарної поведінки?

 

 

 

Шостак, Л. Вчинки ім'я прикрашають /Любов Шостак ; худож. М. Л. Пузєй ; ред. Л. Вакуленко. – Київ : АВІАЗ, 2023. − 40 с. : іл. 

Поетична книжка Любові Шостак «Вчинки ім’я прикрашають» зі вступною частиною та висновком – «обрамленням» допоможе малечі не лише швидко та залюбки навчитися читати, але й зрозуміти різницю між позитивними і негативними звичками та рисами людського характеру. Добрі, веселі, легкі для сприйняття віршики до кожного з використаних імен, розташованих в алфавітному порядку, розкривають риси характеру, котрі є або зразком для наслідування, або підказкою для роздумів та обговорень з подальшими висновками у сімейному колі. Книжка словесно ілюструє як більш відомі на сьогодні імена, так і менш уживані. Юні читачі переконаються в багатстві емоційно забарвлених похідних утворень імен, котрими називали й називають хлопчиків та дівчаток, усвідомивши, що добрі людські вчинки є незаперечною прикрасою людських імен