Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова викладка - День Європи

 

Київська обласна бібліотека для дітей презентує книжкову викладку присвячену Дню Європи в Україні.

9 травня європейська спільнота відзначає День Європи. Зокрема, важливою складовою змін у нашій країні стає переймання європейських традицій та міжнародних свят. 

День Європи щорічно відзначають країни – члени ЄС, та країни, що ще на шляху Євроінтеграції.

Свято відзначається у знак Миру та солідарності на всьому Європейському континенті. Дату 9 травня затвердили у 1985 році під час саміту Європейської ради у Мілані. 

Для України святкування Дня Європи спільно з іншими країнами європейського союзу є дуже важливою подією. Здебільшого міста цих країн прикрашають прапорами ЄС, а коридорами інституцій ЄС проводять відкриті екскурсії.

Нині Європа підтримує та допомагає Україні боротися проти росії. Вона надає нашій країні гуманітарну та фінансову допомогу, прихищає наших біженців. 

Київська обласна бібліотека для дітей зібрала на книжковій викладці багато цікавого матеріалу: це і історія Європейської ментальності і розповідь про Європейські коріння, про країни Євросоюзу. 

Завітайте до нашої бібліотеки та ознайомитеся з книжками, брошурами та різноманітними буклетами представленими на викладці.