Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова викладка до Дня пам`яті та примирення, який відзначається в світі 8 травня - «Не згасне пам’яті свіча»

 

Київська обласна бібліотека для дітей презентує книжкову викладку «Не згасне пам’яті свіча» до Дня пам`яті та примирення, який відзначається в світі 8 травня. 

Головна мета цього дня - гідно вшанувати пам’ять українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції, та висловити повагу всім тим, хто боровся проти нацизму.

В наш час, після національного самовизначення України і зламу старих суспільних структур, ми вимушені боронити державу і захищати власні кордони в кровавій війні з росією, яка, неодмінно, закінчиться перемогою над ворогом.

На викладці представлено твори художньої літератури та документальні розповіді про події Другої світової війни, чисельні спогади ветеранів та дітей війни у книгах про пам’ять, страждання і ненависть до загарбників, а також поетичні збірки про війну сучасних авторів. 

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з представленими творами, приєднатися до читання патріотичних книг, які навічно лунають у наших серцях дзвонами пам’яті.