Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Мама Му»

 

Сьогодні в нашій добірці огляд дуже класної серії книжок про корову Мама Му, Юйя Вісландер – шведської дитячої письменниці, відомої своїми історіями про непосидючу корову Маму Му та про її вірного друга Ворона. Герої книжок Вісландер постійно потрапляють у різноманітні пригоди і намагаються виплутатись із кумедних халеп. 

Маму Му – найвідоміша корова Швеції, книги про неї перекладено на понад 30 мов і вони відомі в усьому світі! Ілюстрації до книг Юйї Вісландер намалював, неперевершений Свен Нордквіст!

Буде дуже цікаво та повчально!

 

Вісландер, Ю. Ану швидше, Мамо Му! / Юйя Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; худож. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга − Богдан, 2020. − 32 с. : іл. 

Книжка «Ану швидше, Мамо Му» – це історія про веселу та винахідливу корову Мама Му, яка не може спокійно випасатися на луці чи гойдатися на гойдалці. Адже їй так кортить втілити в життя найхимерніші ідеї! Добре, що давній друг Ворон завжди охоче їй допомагає!

 

 

 

Вісландер, Ю. Як Мама МУ будувала хату / Юйя Вісландер, Т. Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; худож. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2020. − 32 с. : іл.

Книжка «Як Мама Му будувала хату» – це історія, що мотивує кожного вірити в свої сили, впевнено прямувати до мрії, навіть якщо усі довкола переконують у протилежному.

Мама Му випадково бачить, як дітки у лісі майструють будиночок на дереві. Вони лишають інструменти і йдуть геть. Саме це наштовхує корівку на фантастичну ідею: побудувати будинок на дереві. Її друг ворон Кракс усіляко відмовляє Маму Му від цієї ідеї: корови не будівельники! От лишенько: спочатку дійсно нічого не виходить і геть усе валиться з хвоста (так, корівка не має рук, тому працює хвостом: пиляє дошки, забиває цвяхи). Невже цього разу Кракс дійсно має рацію і Мама Му покине свою ідею з будівництвом? Ні, невдачі лише загартовують корівку і вона впевнено долає усі труднощі. Та ще й Кракс приєднається до будівництва. У кінці історії на усіх читачів чекає несподіваний результат роботи від Мами Му і Кракса. 

 

Вісландер, Ю. Як Мама Му поранилася / Юйя Вісландер ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; худож. С. Нордквіст. – Тернопіль : Навчальна книга − Богдан, 2020. – 32 с. : іл.

Книжка «Як Мама Му поранилася» − це історія, про дивачку Маму Му, яка не може всидіти на місці ні хвилини. Ось і цього разу вона вирішує перестрибнути через колючий дріт і коли невдало падає, ранить собі животик та й ще набиває шишку на голові. ЇЇ рани обробив господар, а з шишкою допоміг друг Ворон. Він з холодильника взяв холодне і приклав до шишки. Цим холодним виявився шпинат, через деякий час він потік і морда Мами Му стала зеленою. Перед тим як повернутися до хазяїна Ворон Кракс помив Маму Му, щоб господар не подумав, що вона захворіла.