Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Читай та дізнавайся»

 

«Книги – діти розуму»

Джонатан Свіфт

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги, які зроблять ваш кругозір ще ширшим.

 

Ковалишена, І. Крута історія перемог / Інна Ковалишена ; худож. Galochka Ch ; ред.: А. Козицький, О. Ісаюк. − Київ : Моя книжкова полиця, 2023. – 164 с. : іл. 

Висвітлено дев’ять історій, які доводять, що перемога залежить від багатьох факторів, але вона точно можлива. У ХХ столітті було чимало лих, але й існувало не менше перемог. Саме про них йдеться у цій книжці. Перший зимовий похід армії УНР, битва за Британію, арабські повстання, перемоги Південної Кореї, Сакартвело, бунти українців у концтаборах − ці події нагадують нам, що правда завжди перемагає силу. Історії висвітлюють несподівані деталі кампаній, доленосні рішення, показують, що інколи одна людина може все змінити, а часом і навпаки − зусиль цілої нації недостатньо, але поки ми живі – надія лишається.

 

Сердюк, М. Геть! Твоє право на протест / Марія Сердюк ; худож. В. Крижановська ; ред. І. Михайленко. − Київ : Моя книжкова полиця, 2023. – 128 с. : іл. 

«Геть!» – вигук, знайомий усім українцям. Він починає зміни в країні, стає рушієм революцій та зрештою допомагає досягти справедливості. Уміння висловлювати протест − суперсила нашого народу. Бо саме так нам вдається відстоювати власні ідеї та переконання – інколи навіть ціною власного життя. Ця книжка дає відповіді на важливі запитання. Чому суспільству потрібні протести? Чому вони є рушійною силою змін у державі? Чому важливо вміти казати «ні»? Як діти можуть виражати свою волю? Які бувають види протестів? Та ще чимало всього іншого, що потрібно знати про те, як влаштувати протест.

 

Фріт, А. Політика для початківців / Алекс Фріт, Р. Гор, Л. Стоуелл ; пер. з англ. В. Левицька ; худож. К. Стовера. − Київ : Книголав, 2019. – 128 с. : іл.

Політика – це одна з тем, які порушувати в розмові вважається неввічливо. Але розуміти її суть просто необхідно, якщо хочеш розібратися, як влаштовано світ довкола тебе. Політика зачіпає всі сфери нашого повсякденного життя. Вона пояснює, як група людей взаємодіє між собою чи як обирає спосіб керувати містом, країною або континентом. Ця книжка розтлумачить найважливіші сучасні світові процеси, а також допоможе тобі навчитися захищати свої права та поважати права інших. І найголовніше − ти зрозумієш, як можеш змінити світ уже зараз.