Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Науковець і краєзнавець Євген Букет

 Науковець і краєзнавець Євген Букет

Пізнай свій край, себе, свій рід, 

свій нарід, свою землю – 

і ти побачиш свій шлях у життя…

Григорій  Сковорода 

 

Щоб по-справжньому любити рідний край, потрібно добре знати та вивчати його історію, традиції, культуру. Збереженням, поширення  історичної правди, популяризацією культурної спадщини України та Київщини активно займається науковець, краєзнавець Макарівщини й історик Гайдамаччини – Євген Букет.

Євген Васильович Букет – письменник, журналіст, громадський діяч.

Народився Євген Букет 23 жовтня 1981 року в місті Києві. Але його батьківщиною є село Грузьке Макарівського району (нині Бучанського району) Київської області. У 1999 році він закінчив Гружчанську загальноосвітню школу, 2004 року – механіко-математичний факультет Київського Національного університету ім. Т. Шевченка. У 2006-2007 роках працював кореспондентом газети «Макарівські вісті», 2007-2014 роках  у Всеукраїнському культурологічному тижневику «Слово Просвіти», головним редактором газети «Культура і життя»,  директор ТОВ «Видавничий дім «Українська культура», з січня 2022 – спеціальний кореспондент інформаційного агентства Міністерства оборони України «АрміяInform».Свою кар’єру науковця Євген Букет розпочав з дослідження сіл Макарівського регіону, створивши справжній літопис краю. 

Сьогодні Євген Васильович Букет входить в число провідних спеціалістів з дослідження  соціального руху на Правобережній Україні у XVIII столітті - Гайдамаччини.

Євген Букет – один із найвідоміших сучасних журналістів України, який досліджує і розповідає мовою історичних документів про події героїчного минулого. Досвід роботи в цій галузі вже  близько двадцяти років. В час сьогоднішнього повномаштабного вторгнення російських окупантів в Україну, працюючи кореспондентом інформаційного агентства «АрміяInform», Євген Букет став автором історичного дослідження «30 війн із Zаклятим сусідом». Це розповідь про 30 війн із росією, які велися понад тисячоліття, починаючи ще зі східних походів Святослава Хороброго (964–966 років) і закінчуючи теперішньою російсько-українською війною, яка триває з 2014 року.В багатовіковій величній історії України та Київщини є ще багато подій, які потребують дослідження і правдивого висвітлення. Саме знання і пам’ять про своє історичне коріння робить людину свідомішою, достойнішою та сильнішою.