Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Проєкт з психологічної реабілітації та тренінгової програми внутрішньо переміщених осіб

Бібліотека має стати простором в якому затишно і комфортно кожному. Одним із аспектів роботи – є формування світогляду та національної автентичності. Україна переживає тяжкі часи. Кожен пройшов через хвилю особистих переживань та потребує підтримки.

За сприяння Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації, КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» розпочала проєкт з психологічної реабілітації та тренінгової програми внутрішньо переміщених осіб, який включає в себе курс казкотерапії, психологічної підтримки, майстер класи, читання книг.

Впевнені, що це дасть новий подих кожній родині і допоможе подолати складнощі, викликані війною.

Так, в рамках візиту, з метою надання методичних консультацій та практичної допомоги бібліотекам та роботи з ВПО, 3 листопада 2022 року відбувся верифікований візит директора Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації Анни Куценко спільно з директором Київської обласної бібліотеки для дітей Галиною Єрко до громади смт Бородянка

У модульному містечку для ВПО була проведена робота з психологічної реабілітації та підтримки батьків. Маленьких мешканців містечка познайомили з книжками Оксани Були «Туконі - мешканець лісу», Давида Калі та Бенджаміна Шо «Курйози, що трапляються на шляху до школи», провели майстерки з виготовлення героїв прочитаних книжок і під веселу руханку поспівали. Дітям були вручені солодкі подарунки, а Бородянська центральна бібліотека отримала нові книжки - «Київщина. Дізнайся більше» та збірники поезії сучасних українських авторів.

Також, в дарунок громаді від колективу КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» було вручено півника, який нині ідентифікується як «бородянський» і є символом незламності українського народу.  

 

Проєкт розрахований на співпрацю з бібліотеками ТГ Київщини, якщо ви чекаєте на нас у своїй громаді - телефонуйте: 044 295 0961.

Чекайте нас в своїй громаді!