Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літні канікули у бібліотеці - з досвіду роботи філії № 18 Черняхівська сільська бібліотека Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради

 

Літо найочікуваніша і найбажаніша  пора для дітей, всі вони мріють про гарний і корисний відпочинок. А організувати його може, звичайно бібліотека. 

Цього  літа  у бібліотеці  продовжив    свою роботу   гурток  «Hade made майстерня»  для користувачів -  дітей. Гурток відвідують діти віком від 6 до 10 років, які мешкають в селі та діти, які знаходяться на літньому відпочинку у своїх бабусь і дідусів.   Одним з головних завдань гурткової роботи є навчання та залучення дітей до різних видів мистецтва, до кращих зразків національної культури та розвиток їх творчої уяви і мислення.     Більшість занять гуртка присвячені всесвітнім, міжнародним  та державним святам.

 У перший літній день гурткове заняття було присвячене Міжнародному Дню захисту дітей, яке  було наповнене атмосферою свята і безхмарного дитинства.  Гуртківці   виготовили з паперу планету Земля з хороводом дітей.

  До Дня тата  діти   виготовляли  листівки з паперу  у вигляді сорочки з краваткою.  До Всесвітнього дня собак  відбулося заняття  з виготовлення аплікації з ниток  «Цуценя».  А до Всесвітнього дня шоколаду  була проведена хвилина дозвілля «Все буде в шоколаді», на  якій  діти  дивились мультики та частувалися  шоколадними солодощами.

З нагоди  Дня Української Державності  гуртківці   малювали державні символи України,  а потім було оформлено виставку малюнків.

5 серпня гурткове заняття було   присвячене   незамінному доброму другові – світлофору   з нагоди Міжнародного дня світлофора;   дітки уважно слухали про історію винаходу, з захопленням дивились мультфільми про правила дорожнього руху, дорожні знаки, а також  кожен виготовив  власноруч  світлофор  з рухаючими елементами. 

Також діти учасники гуртка займались виготовленням мобіля «Веселі пташки»,  робили літні вироби з паперу в техніці паперкрафт та  намалювали малюнки на тему   «Мрії про гарний відпочинок», в якому  кожен з них  втілив свою мрію про літний  відпочинок.

Нещодавно  з нагоди Міжнародного Дня молоді  гуртківці разом з молоддю взяли участь  у благодійному ярмарку «Молодь збирає на ЗСУ», де вони продавали сувеніри,  вироби з бісеру, плетіння гачком  та випічку зроблену своїми руками. Зібрані кошти в сумі 12тис. грн.  були передані   двом  односельчанам -  військовослужбовцям   Збройних Сил України. 

На початку літа у  бібліотеці було  оформлено  книжкову  виставку  «Літо з книгою», яка користується неабияким попитом у  користувачів - дітей, тому що читання  книг  завжди  поруч із організацією   дозвілля. 

Ознайомитися з  роботою бібліотеки можна за посиланням у соціальній мережі фейсбук Філія 18 Черняхівська сільська бібліотека 

 Оксана Шаршова, 

бібліотекар філії №18Черняхівська   сільська  бібліотека

Публічної бібліотеки відділу 

культури  Кагарлицької міської ради