Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До Дня пам’яті та примирення

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, як символ перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна – найбільше світове лихо та причина найбільших трагедій ХХ століття. У цій війні брали участь 80% людства, бойові дії велися 2/3 існуючих на той час держав. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, бо втрати людські і матеріальні були жахливі.  Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8-10 млн. осіб. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств.

Світ і народ України пам’ятають, якою страшною трагедією для кожної сім`ї була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що німецьких нацистів зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди ПЕРЕМАГАЄ. Ця пам’ять робить українців сильнішими. Вона – запорука ПЕРЕМОГИ України сьогодні.

Колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» та його директор, заслужений працівник кульури України, кандидат історичних наук Микола Зніщенко схиляють голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв,  в таборах смерті, в підпіллі. Світла пам'ять загиблим в боях за визволення, захист честі та гідності рідної землі. 

 

Пам’ятаймо тих, хто боровся за Україну тоді!

Шануймо тих, хто воює за Україну сьогодні!

Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

СЛАВА УКРАЇНІ!  ГЕРОЯМ СЛАВА!