Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбулася урочиста передача комп`ютерів від благодійного фонду Favbet Foundation (Фавбет Фандейшн) для сільських бібліотек Київської області

 

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 03 грудня 2021 року відбулася урочиста передача 250 комп`ютерів від благодійного фонду Favbet Foundation (Фавбет Фандейшн) для сільських бібліотек Київської області.

Це стало можливим завдяки Міністерству цифрової трансформації України, Київській обласній державній адміністрації, управлінню культури Київської обласної державної адміністрації, Українській бібліотечній асоціації, ГО «Бібліотека майбутнього».

На урочистій передачі  комп`ютерів (у комплекті з комп`ютерними столами) для сільських бібліотек Київської області взяли участь: Іонан Валерія Едуардівна – заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтграції; Шугалій Денис Анатолійович – заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації; Вероніка Селега – кураторка культурних проєктів; Фазіль Аскеров – партнер, голова правління Асоціації розвитку туризму; Маріанна Ковеня – партнер, кураторка проєктів благодійного фонду Favbet Foundation (Фавбет Фандейшн); Оксана Бруй – президентка Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація; Гончаренко Дмитро Володимирович – начальник управління культури Київської обласної державної адміністрації; Погребна Наталія Олегівна – директор департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації; Зніщенко Микола Павлович – директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

У виступах було проінформовано про передісторію та історію виникнення і шляхи реалізації даного проєкту, витоки його благодійницьких засад. Всі мали спільну думку про важливість і необхідність грунтовного забезпечення процесу інформатизації суспільства, який повинен, в першу чергу, відбуватися на селі і саме через (і обов`язково!) бібліотеки.

Після отримання від управління культури Київської обласної державної адміністрації списків розподілу комп`ютерної техніки (зі столами) на публічні бібліотеки територіальних громад Київської області та підготовки супровідних документів КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» почне здійснювати видачу зазначеної техніки. про що отримувачів буде повідомлено листом на їх електронні адреси.

Дирекція та колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» дуже вдячні благодійникам і всім посадовцям, хто був причетний до цього проєкту, за цей неоціненний дар, та вітає бібліотечну Київщину з можливістю, нарешті, доєднатися до світової інтернет-мережі і забезпечити мешканцям своїх сільських громад доступ до широкого спектру інформаційних ресурсів та послуг