Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Це твій син, Україно: Богдан Ступка»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує цикл заходів «Це твій син, Україно: Богдан Ступка» по відзначенню 80-річчя від дня народження корифея української національної сцени Богдана Ступки. Так, 4 листопада 2021 року в бібліотеці відбувся перегляд кінострічки «Вогнем і мечем» (1999). Це масштабний історичний епос культового польського режисера Єжи Гофмана, знятий за однойменним романом польського письменника Генріка Сенкевича, де в ролі Богдана Хмельницького – Богдан Ступка. 

Богдан Ступка – видатний епохальний актор театру і кіно, режисер, кіномитець. Для декількох поколінь було природнім насолоджуватися його талановитою грою на сцені, бачити його на кіно- та телеекранах. Голос Богдана Ступки доносив видатні твори української та світової драматургії до найвіддаленіших куточків України і через радіоспектаклі, де передати образ героя інтонацією, тембром голосу, подихом під силу тільки геніальному актору.

Фільм «Вогнем і мечем» буде цікаво подивитись усім шанувальникам історичних драм та шанувальникам неперевершеного таланту Богдана Ступки.

Шануймо героїчну історію нашого великого народу та його видатних людей разом з КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».