Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Дня заснування Європейського Союзу

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує переглянути тематичну викладку літератури «Європейський Союз - єдність у різноманітті». З представлених видань можна дізнатися, як формувався Європейський Союз, яке місце посідає ЄС в міжнародні системі, про світоглядні цінності та здобутки ЄС, а також про відносини України і ЄС.

1 листопада день свого заснування відзначає Європейський Союз - економічний та політичний союз, що об’єднує 27 незалежних держав-членів. ЄС утворився на основі підписаного 7-го лютого 1992-го року Маастрихтського договору, який набув чинності 1-го листопада 1993 - го року i  який заклав основи існування Єдиної Європи в тому вигляді, в якому ми знаємо її сьогодні.

Європа – це континент, де існує  багато різних держав, культур, традицій та мов. Європейський Союз є тим об`єднаням який і захищає спільні цінності європейських держав. Він заохочує співпрацю між народами Європи та пропагує єдність, зберігаючи при цьому різноманіття та гарантуючи прийняття максимально наближених до людей рішень. Громадяни Європейського Союзу мають можливість вільно обирати країну для роботи і проживання, вільно подорожувати або навчатися, вільно торгувати та почуватися захищеним.

Європейський Союз проголосив своїми цінностями:

- повагу до людської гідності;

- свободу;

- демократію;

- рівність;

- верховенство права;

- повагу до прав людини, включно з правами меншин;

- повагу до людської гідності, яка є джерелом усіх прав і свобод людини.

Ці базові цінності є близькими  кожниму українцю, тому Україна і прагне приєднатися до держав-членів Європейського Союзу. Українці прагнуть жити в комфортній і безпечній країні, вільно подорожувати та навчатися, знати, що в державі діють єдині для всіх закони і для успіху потрібна лише власна наполегливість. Україна на шляху до членства в Європейському Союзі. 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Нині ухвалюються  євроінтеграційні закони для відповідності  критеріям членства в Євросоюзі.

Нагадуємо, що в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» працює постійнодіючий інформаційний куточок «ЄС на книжковій полиці», який відкрито за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та ГО «Молодіжна Альтернатива». Такий подарунок бібліотека отримала в рамках проєкту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Тут кожний користувач може познайомитись з цікавими інформаційними виданнями, книжками-іграми, інформаційно - пізнавальними буклетами, які допомогають розширити знання про Європейський Союз та європейські держави.

Також КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує для тих, хто цікавиться, вивчає та подорожує Європою інформаційний довідник інтернет-посилань Україна-ЄС «Читаємо. Вивчаємо. Використовуємо»

Європа – це багаторічна історія, політичні, духовні традиції європейських народів, культура, спорт, скарбниця досягнень та пам’ятників культури, 

які ми для себе активно відкриваємо. Пропонуємо всім бажаючим здійснити у віртуальну подорож  «Парад країн Європи» на сайті КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», у розділі «Сторінка для дітей»

Для пошуку видань відповідної тематики пропонуємо користуватись електронним каталогом на сайті КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».