Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день анімації

28 жовтня відзначається Міжнародний день анімації, який започаткувала Міжнародна асоціація анімаційного кіно у 2002 році.

Саме 28 жовтня 1892 року французький художник та винахідник Еміль Рено продемонстрував паризькій публіці рухомі зображення, відтворені на екрані. Це був перший мультфільм, який потужно вплинув на розвиток анімаційного кіно.

Протягом багатьох десятиліть анімація зазнала безлічі кардинальних змін. Так, технологічний прогрес познайомив людей з комп’ютерною анімацією, яка у наш час перетворює будь-яке кіно на «живе», цілком реалістичне видовище.

Напередодні Міжнародного дня анімації професіонали й аматори анімаційного кіно з усього світу обмінюються програмами своїх фільмів і влаштовують прем’єрні перегляди бестселерів. У наш час подібні анімаційні кіносеанси одночасно проходять вже у 104 країнах світу, в тому числі й в Україні.

Відділ естетичного виховання КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує для перегляду книгу А. Підлужної «Код Володимира Дахна». Творчий доробок В. Дахна становить 53 мультфільми, серед яких вісім фільмів серіалу «Як козаки…», що завоювали величезну любов глядачів та здобули широку популярність в Україні й в усьому світі.

Тож, сьогодні є гарна нагода відзначити цей день знайомстом з українським аніматором та режисером анімаційного кіно за переглядом улюбленого мультфільму.