Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека» до 77-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує переглянути в читальному залі  викладку літератури «Шляхами подвигів і слави», на якій представлені видання із фондів бібліотеки, що розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні визволення України, змальовують образи воїнів-захисників та учасників воєнних подій. 

28 жовтня 2021 року вшановуємо 77-у річницю визволення України від фашистських загарбників, згідно з Указом Президента «Про День визволення України від фашистських загарбників», від 20 жовтня 2009 року.

На території України трагічні події Другої світової війни тривали довгих 40 місяців — від 22 червня 1941-го до кінця жовтня 1944 року. 28 жовтня 1944 року - день остаточного вигнання  військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України. Битва за визволення України тривала 680 днів, ціною мільйонів життів була здобута важка перемога.

Кожен клаптик української землі рясно политий кров’ю наших захисників. Україна понесла надзвичайні великі втрати. Під час бойових дій та в полоні загинуло понад 3,5 мільйонів людей, а загалом протягом війни людські втрати в Україні склали понад 10 мільйонів військових і цивільних осіб. Було зруйновано понад 714 міст, 28 тисяч сіл, понад 16 тисяч промислових підприємств, 18 тисяч медичних закладів і 33 тисячі закладів освіти.

Народ України схиляє голови перед пам'яттю тих, хто загинув на полях битв,  в таборах смерті, в підпіллі,  віддає глибоку шану ветеранам Другої світової війни, солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн; згадує всіх, чиє життя забрала війна. Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті нашого народу. 

Ця пам'ять робить сильнішим українців. Вона запорука неминучості перемоги України проти агресії Росії, адже той хто захищає свою землю, завжди перемагає.

Для пошуку книг із фондів КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», до цієї пам`ятної дати,  можна скористатися електронним каталогом на сайті бібліотеки.