Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до 155 - річчя від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського

 

29 вересня виповнюється 155 років від дня народження Михайла Сергійовича Грушевського (1866-1934) - видатного вченого, енциклопедиста, історика, літературознавця, письменника, публіциста, громадсько-політичного та державного діяча, голови Української Центральної Ради,  дійсного члена Всеукраїнської академії наук, академіка Академії наук СРСР. Тільки переліку цих звань достатньо для того, щоб зробити висновок: Михайло  Грушевський видатний українець, який своє життя присвятив утвердженню національної ідеї, державної незалежності України.

Одна із великих заслуг Грушевського полягає в тому, що він, на основі багатьох досліджених архівних матеріалів, відтворив  історію українського народу від часів  Київської Русі до проголошення Української Народної Республіки. Доказово засвідчив глибоке історичне, державницьке коріння української нації. Книгою життя, з понад 2000 наукових праць вченого, стала фундаментальна 10-томна «Історії України-Руси», яку справедливо назвали метрикою українського народу.

«Ще за життя Грушевського всі в нас відчували, що між нами живе хтось великий. Всі в нас дивилися на нашого історика як на незвичайну людину, як на вченого, що сміло може стати поруч найбільших людей науки на світі, всі ми дивувалися його працьовитості, всі ми бачили в ньому одного з найкращих борців за єдність нашої нації» - писав академік Володимир Вернадський.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує для перегляду книжкову викладку «Михайло Грушевський – життя віддане Україні»,

на якій представлені книги, що простежують  життєвий, науковий, громадський, державно-політичний шлях видатного українця  та його твори.

Для пошуку видань пропонуємо скористатися електронним каталогом бібліотеки на сайті бібліотеки.