Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні

 

Істинне призначення вашої подорожі

 – це не місце на карті, а новий погляд на життя. 

Генрі Міллер - американський письменник 

 

Сьогодні подорожі стають невід’ємною частиною сучасного життя  людини. За статистичними даними подорожують 1 мільярд 230 тисяч мешканців планети. Ця кількість мандрівників, майже, дорівнює населенню Китаю. 

27 вересня у світі відзначають Всесвітній день туризму, одне з міжнародних свят, започаткованих Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації – спеціалізованої установи ООН. 

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристичної організації - головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму. День туризму України припадає на Всесвітній день туризму. Свято встановлено, згідно з Указом Президента України «Про День туризму» від 21 вересня 1998 року № 1047/98. 

День туризму - це свято всіх, хто любить подорожі. Недарма Микола Реріх писав: «Ніщо так не збагачує, як подорож!».

Україна, для подорожей, цікава і різноманітна, вона володіє численними історичними, культурними пам’ятками та рекреаційними ресурсами, сім із яких є частиною культурної спадщини ЮНЕСКО. А Київщина, з її унікальними водними та ландшафтними ресурсами, історико-культурною спадщиною в поєднанні з вигідним географічним положенням – є чудовою базою для  найрізноманітніших видів і форм туристичного відпочинку.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує ознайомитися з  цікавими і  корисними виданнями, які стануть в нагоді для майбутніх туристичних подорожей.

Подорожуйте! І хай ваша валіза буде легкою, а багаж вражень незабутніми!