Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ще раз про любов і дружбу: релігійні конфесії в стінах бібліотеки

 30 липня 2018 року в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (директор: Зніщенко М. П.) відбулася панельна дискусія "Чи можлива дружба між різними релігійними традиціями? Підтвердження чи спростування на прикладах із Писань та практичному досвіді".

   Учасниками зустрічі були представники Київської обласної державної адміністрації, релігійних спільнот, бібліотекарі.

   З вітальним словом до учасників дискусії звернувся начальник управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Подолянець І. І. 

  Презентацію "Міжрелігійний діалог: український контекст"  представила присутнім начальник відділу у справах релігій та національностей управління культури, національностей та релігій КОДА Марія Бардин.

  М. П. Зніщенко в своєму виступі підкреслив, що бібліотека це майданчик для спілкування між близькими по духу партнерами. Такі цінності, як дружба, діалог, співпраця, партнерство, взаємодія набувають усе більшої ваги, і тому важливо знаходити шляхи та способи будувати дружній та доброзичливий діалог.

 Бібліотека для дітей це креативна, універсальна установа де користувачі різних вікових категорій можуть отримати знання, через знання зрости духовно і на підставі цих двох складових самореалізуватися в житті.   Це є меседжем нашої КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей".

   В панельній дискусії взяли участь: модератор Любов Єремічева, засновниця Неформальної групи міжрелігійного миру,  Вячеслав Горшков, православний християнин, Ігор Козловський релігієзнавець, співробітник просвітницької організації "Відкрита Біблія"; Тарік Сархан, завідувач відділом "Ознайомлення з ісламською культурою" ВАГО "Альраід"; Володимир Денщиков, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів; Ігор Шабан, голова комісії УГКЦ міжконфесійного та міжрелігійного діалогу. 

    Під час спілкування були обговоренні такі питання: "Братерство і дружба: що про це говорять Писання?", "Як побудувати діалог, який прокладе місточки між різними поглядами?", "Як виплекати культуру доброзичливих стосунків між віруючими різних традицій?", "Приклади співпраці та взаємодії: український та міжнародний контекст".

  Відбувся діалог між віруючими різних традицій, різних поглядів. Учасники заходу підтримали єдність постійних одвічних цінностей, як любов до ближнього, братерство, милосердя, співчуття і допомога у будь-яких проявах.