Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Надійшла нова література - з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради

 

Матеріал подано без змін

Надійшла нова література

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Користувачі Обухівської центральної публічної бібліотеки для дорослих мають можливість ознайомитися з новою літературою, що надійшла до бібліотеки, зокрема, - за Програмою розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя у Київській області на 2023 -2025 роки. Більшість книг історичної  та народознавчої тематики. Є книги природничої тематики та книги про російсько – українську війну.

Автор однієї з цих книг - Юрій Даценко пише просто в своєму творі (бо його розповідь "розрізана" на сумну дату 23 лютого 2022 року):

«Я вірю, мій любий читачу, що ці рядки ти читаєш уже в оновленій Україні ! Я вірю, що неймовірною ціною болю, крові та сліз ми вибороли власну свободу, життя та процвітання. Я вірю, що спільними зусиллями всіх українців, від малого до найстаршого, наша країна засяє коштовним діамантом у прогресивній Європі. Та я знаю, як багато роботи у нас попереду!

Попереду в нас роки відбудування свого. Власного. Не спотвореного імперським впливом, не замащеного брудом радянщини та рашизму. І якщо не всі в нас здатні тримати в руках будівельну кельму, то боротися за чистоту мови, за відновлення справжньої історії, за велич культури може без перебільшення кожен! І я закликаю робити це кожної миті, з кожним подихом та ударом серця.»

Даценко Ю. Життя вічне: роман/ Ю. Даценко.- Харків : КСД, 2023 .- 397 с. - С. 394

Л. Храпач – завідувачка Обухівською центральною публічною 

                     бібліотекою для дорослих Обухівської міської ради