Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Свято дитячої книги

 

Матеріал подано без змін

 

Свято дитячої книги

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Щороку, 2 квітня, світова спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги. Адже саме книга відкриває малечі двері у великий захопливий світ, наповнений новими знаннями і пригодами, вчить розуміти себе та інших, робить їх трішки мудрішими та щасливішими.

По особливому цей день пройшов для читачів-здобувачів освіти 2-А класу ОЗО «Баришівський ліцей» (класовод Ірина Шмерига) у Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради.

Працівники бібліотеки вирішили зробити маленьке свято своїм читай ликам і запросили на презентацію «Книжок країна чарівна в гості нас чекає» директорку видавництва «Дж. Дж.» - Вікторію Каденко.

Усім присутнім надзвичайно цікаво було почути від пані Вікторії, чому видавництво має таку назву, як саме «народжуються» книги у видавництві та скільки часу на це потрібно. А ще наша гостя продемонструвала дітям зразки паперу, який обирають для друку книжок. 

Книги видавництва ілюструють найкращі художники України, працівники ретельно обмірковують зміст, оформлення та виконання кожної дитячої книги. 

Модератор заходу Ольга Биба акцентувала увагу на тому, що книжки видавництва «Дж. Дж.» відзначені чисельними нагородами: І місце в категорії «Найкраща ілюстрована книжка для наймолодших» на сайті «Вибір книголюба» (Buchlieb ling Wahl) у місті Відень за книжку для дошкільнят «У пошуках щастя»; дитяча книжкова премія «Левеня» за «Книжку дитячих симпатій». А книга «Чарівна флейта» отримала золотий диск за тираж 150 тисяч проданих примірників у Німеччині й удостоєна звання кращої книги в номінації «Музична література» на Київській книжковій виставці до Дня знань у 2016-му році. 

 Вікторія подарувала для бібліотеки книги видавництва «Дж.Дж.»

На завершення зустрічі подякували пані Вікторії за таку цікаву розповідь та за те, що знайшли час приїхати до нас на гостину . На згадку про зустріч, подарували книги наших земляків та весняні квіти. Побажали наснаги, творчих здобутків, здійснення задумів, міцного здоров’я, мирного неба і Перемоги нам усім.

Провідний бібліотекар 

Баришівської бібліотеки для дітей

Юлія Гранько