Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день дитячої книги у бібліотеці - з досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району, Київської області

 

Матеріал подано без змін

 

Міжнародний день дитячої книги у бібліотеці

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району, Київської області)

  

Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.

 Сьогодні на Свято книги до сільської бібліотеки завітали  вихованці старших груп «Зайчата» та «Веселка» КЗ «Новосілківський заклад дошкільної освіти «Яблучко» разом зі своїми вихователями  Ольгою Дергуновою, Аліною Олійник та соціальним педагогом Іриною Яровою. У бібліотеці на них чекала не лише цікава зустріч з дитячими книгами, а й знайомство з місцевою поетесою Світланою Суницею. Пані Світлана читала свою  дитячу поезію, ілюструючи кожен віршик малюнком донечки Наталочки. Із задоволенням дітки провели руханку - читанку разом з поетесою. А маленька користувачка бібліотеки  Охріменко Дарʼя подарувала присутнім віршик Світлани Суниці  «Волохаті» у своєму виконанні.

Приємно, що дітки одержали багато позитиву та  незабутні враження як від зустрічі з поетесою так і від  книг. Адже дитяча  книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

Олена Сурга

Завідувачка сільською бібліотекою

Чабанівської ТГ Фастівського району,

 Київської області