Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день дитячої книги - з досвіду роботи Таращанської міської бібліотеки-філії для дітей

 

Матеріал подано без змін

 

Міжнародний день дитячої книги 

(З досвіду роботи Таращанської міської бібліотеки-філії для дітей)

 

2 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день дитячої книги. А чи знаєте ви, що дата святкування невипадкова? Саме цього дня 216 років тому народився видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. Його неймовірні історії полюбляють і діти, і дорослі. 

Не забули про свято й у Таращанській міській бібліотеці-філії для дітей. До нас сьогодні завітали учні 1-3 класів Таращанської гімназії «Освіторія», для яких працівники бібліотеки провели день читацьких задоволень «Книги для дитини, як сонце для життя».

Учні 1-2 класів познайомилися з бібліотекою, книжковими виставками та згадали правила користування книгами. А також взяли участь в пізнавальній, цікавій та веселій вікторині «З якої казки?». Найактивніші учасники отримали подарунки.

Учні 3 класу, переглядаючи презентацію, поринули в минуле та познайомилися з історією виникнення книги. А документальний фільм «Як створюється книга» в сучасних реаліях викликав у дітей неабияке захоплення. Також проявили ерудованість, відповідаючи на запитання вікторин та із великим задоволенням позували на книжковій фотосесії.

Наталія Лациба,

завідувачка Таращанської міської бібліотеки-філії для дітей