Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день рідної мови - з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради

 

Матеріал подано без змін

 

Міжнародний день рідної мови 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради)

 

Сьогодні в дитячій бібліотеці учні 7-В класу Макарівського ліцею №1 ( класний керівник Показій А.П.) відзначали Міжнародний день рідної мови. Для України це свято особливо значиме, адже протягом багатьох століть українцям доводиться відстоювати своє право на вільне спілкування рідною мовою.

Під час заходу школярі ознайомилися  з історією свята, перевіряли свої знання рідної мови, граючи  в інтелектуальну КВІЗ - вікторину «МовиМо QUIZ». Згуртувавшись у дві команди, вони з азартом та куражем  відповідали  на інтелектуальні  питання й вирішували різноманітні завдання. Учасники показали прекрасні знання рідної мови.

Також познайомились з книжковою виставкою «ЦІКАВИНКИ ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ» та крилатими висловами про рідну мову  класиків української літератури .

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.