Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Поетичний вінок шани Героям від поетеси Тетяни Домашенко». Творча зустріч з поетесою

 

«Поетичний вінок шани Героям від поетеси Тетяни Домашенко». Творча зустріч з поетесою

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Подолаємо розбрату глас,

Об’єднаєм серця і долоні

Україно, твій зоряний час

Дозріває в калиновім гроні

Тетяна Домашенко

Напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбулася зустріч з поетесою під назвою "Поетичний вінок шани Героям від поетеси Тетяни Домашенко». 

Уродженка щедрого Полтавського краю, мешканка міста Вишневе Тетяна Домашенко, її слово палке, животрепетне, пропущене через серце, саму душу, порушені нею теми болісні для кожного українця. Її вірші – це стан , в якому вона перебуває постійно. Їй не байдуже, що відбувається в нашій країні.

Сьогодні для нас словосполучення «Небесна Сотня» є символічним. Воно увібрало імена і подвиг кожного, хто віддав своє серце служінню Україні. Але народилося воно не раптово, а визрівало роками боротьби українських патріотів. І коли пані Тетяна 21-го лютого, стоячи біля центральної сцени Євромайдану, вигукнула: «Господи! Та це ж Небесна Сотня!», то ці слова виринули з глибини її свідомості.

Під час зустрічі відбулася презентація нової книги «Калинова голгофа – хресна дорога України» , також лунала поезія з попередніх поетичних збірок пані Тетяни: «Калинове намисто», «Озовітесь – мати кличе», «Дві дороги», «Ода батьківській хаті», «Небесна Сотня Воїнів Майдану», «Ангели-охоронці», «Співай, Україно» та «Служити Богу й Україні.. ». В переповненій читальній залі бібліотеки стояла тиша, адже вірші, ніби з душі поетеси линули до людей: про батьківську хату, про Героїв Майдану, про любов… Не було теми, яку оминула пані Тетяна. 

Родзинкою зустрічі став виступ фольклорного ансамблю «Вишнівчанка» на чолі із керівником Людмилою Мельник. У виконанні ансамблю прозвучали пісні на слова Тетяни Домашенко, які вже полюбилися слухачам: «Чураївна», «За Україну молиться Кобзар», «Боже, почуй мене», "Від цвіту до плоду", разом з автором слів була виконана пісня «Я звичайна собі жінка». 

Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих ГЕРОЇВ.

Слово Тетяни Домашенко було одним із тих голосів, що кликало, просило, гриміло гнівом, тремтіло, благало, молило і сумно плакало на Майдані. Її поезіє підтримую нас і сьогодні під час повномаштабного вторгнення та надихає на боротьбу з ворогом.

Пам’ятаємо всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.