Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година пам’яті «Крути: і сум і біль, і вічна слава»

 

Матеріал подано без змін

 

Година  памяті  «Крути: і сум і біль, і вічна слава»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

29 січня 2024 року в Баришівській центральній бібліотеці для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради проведено годину пам’яті «Крути: і сум, і біль, і вічна слава» для учасників народного аматорського  ансамблю  сучасного бального танцю «Юність» Баришівського КМЦ (керівник Людмила Гудим).

Завідуюча відділом обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Захарченко розповіла про бій під Крутами. 106 років тому відбулася одна з найгероїчніших й водночас найтрагічніших подій в історії боротьби українців за свободу. Під залізничною станцією Крути київські студенти, представники Першої юнкерської школи імені Богдана Хмельницького, і воїни Вільного козацтва вийшли на протистояння з більшовицькими загарбниками на чолі з масовим вбивцею, воєнним злочинцем муравйовим. Історія, як відомо, повторюється - сьогодні ми продовжуємо тримати оборону від російської навали.

 

Завідувач методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко