Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Наша єдність – наша зброя

 

Матеріал подано без змін

 

Наша єдність  – наша зброя

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

19 січня 2024 року працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели  засідання інтелектуального клубу «ІнтеК» для здобувачів освіти 7-А класу ОЗО «Баришівський ліцей» (класний керівник Олена Зозулевич).

Захід розпочався Державним Гімном України. 

Завідувач бібліотекою Ольга Биба, розповіла присутнім про історичне значення Дня Соборності України, після чого діти переглянули відеоролик «День Соборності України. Українознавство». Діти дізналися якою ціною здобувалася наша Незалежність і скільки життів було віддано за неї. 

Ми схиляємо голови перед нашими Героями, які ціною власного життя виборювали і виборюють цей день. Хвилиною мовчання згадали про всіх героїв, які загинули. 

Щоб поглибити знання дітей про історію виникнення свята Соборності України, познайомитись з цікавими фактами про Україну, про її історію, народні звичаї, традиції та літературу, бібліотечні працівники провели історико-патріотичну гру «Ми єдина держава – ми єдиний народ».

Діти поділились на дві команди: «Вільна» та «Незламна».

Гра складалась з таких конкурсів: «Історична вікторина», «Географічний», «Літературний», «Народознавчий», «Асоціативний» та «Фразеологізмів».

Учасники гри продемонстрували гарні знання про Україну, її історію, географію, літературу, народні свята. Перемогла команда «Незламна».

Захід доповнила історична виставка-інсталяція «Україна – єдина! Україна – це ми!», яка розповідає про боротьбу нашого народу за соборність українських земель та історичне значення Дня Соборності.

По традиції на завершення заходу всі об’єдналися в ланцюг єдності.

 Провідний бібліотекар 

Баришівської бібліотеки для дітей

Юлія Гранько