Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День Соборності України - з досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради

 

Матеріал подано без змін

 

День Соборності України

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить 22 січня 1919 року – день ухвали – Акту Злуки УНР та ЗУНР. Саме цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності України. 

Соборність Української держави – одвічна мрія, яку плекав народ протягом усієї історії боротьби за незалежну Україну.

Та реалiзувалася ця мрiя внаслiдок української революцiї 1917-1921 рокiв, пiд час якої з великою силою розкрилися свободолюбство i нацiональний дух українського народу. Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. 

Крізь віхи історії свято Соборності  набуло  символічного значення для нас. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Російські окупанти знову хочуть знищити нашу державу і ми знову відстоюємо  свою ідентичність, свої кордони, своє право жити вільними на рідній землі. Але ми свято віримо, що Перемога не за горами, і неодмінно прийде час розплати нашим ворогам. Нас ніхто не здолає, бо ми  разом – НЕПЕРЕМОЖНІ.

До цього свята працівники центральної публічної бібліотеки для дорослих  влаштували в читальному залі  бібліотеки  виставку «День Соборності України – символ національної єдності», біля якої проводяться огляди літератури  та тематичні бесіди. 

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між  людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.

Ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Л. Храпач – завідувачка Обухівською центральною публічною 

                     бібліотекою для дорослих Обухівської міської ради