Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Звіт – 2023 та Планування 2024: сучасні виклики та орієнтири розвитку

 

Матеріал подано без змін

 

«Звіт – 2023 та Планування 2024: сучасні виклики та орієнтири розвитку»

(З досвіду роботи КЗ Іванківської селищної ради «Іванківська публічна бібліотека»)

 

07 грудня, у Всесвітній День української хустки, відбулася нарада-семінар бібліотечних працівників КЗ Іванківської селищної ради "Іванківська публічна бібліотека" на тему: «Звіт – 2023 та Планування 2024: сучасні виклики та орієнтири розвитку». 

 Відкрила нараду-семінар Надія Бірюк, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту. Вона висвітлила роботу закладів культури в умовах військового стану, поінформувала про проблеми та перспективи розвитку галузі. 

 Директор КЗ Наталія Лугиня наголосила  про важливість теми заходу, на актуальних питаннях життєдіяльності бібліотечних закладів, проєктній діяльності бібліотек та співпраці з меценатами і благодійниками щодо поповнення бібліотечних фондів, 

 Провідний методист Алла Гончаренко надала методичні поради на тему:  «Планування діяльності роботи  та статистична звітність: основні вимоги, завдання та напрями роботи». А також звернула увагу учасників наради на змінах у формах річної звітності, основних датах та подіях в Україні та світі.

 Провідний бібліотекар ВКіО Наталія Олещенко надала консультацію та рекомендації  щодо актуалізації бібліотечних фондів, проінформувала про розділ вивчення книжкового фонду, зробила аналіз списання літератури за 2023 рік  та визначила завдання на 2024.

 Заступник директора по роботі з дітьми Л. В. Чернігівська поділилась досвідом роботи Бібліотеки для дітей на тему: «Читання і діти: діапазон ідей і можливостей».

 Семінар відбувався в «Національний тиждень читання», який має на меті показати важливість зв'язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, надто під час війни.

 Провідний бібліотекар відділу обслуговування Іванківської публічної бібліотеки С. М. Годун, презентувала краєзнавчі видання: «Фрагменти української НЕЗЛАМНОСТІ» Павла Смовжа і «Пам'ять душі. Іванківщина» колектив авторів – упорядників /проєкт «Живі історії війни»/.

 Книги містять свідчення про період рашистської окупації наших земляків, серед яких і бібліотекарі КЗ. Під час презентації Олена Приходько, бібліотекар Запрудської бібліотеки-філії зачитала власний вірш «Коли закінчиться війна», який увійшов у збірку спогадів.

 Бібліотекарі переглянули  відеоролик проєкту «Спілкування з Нескореними» від StarlightMedia (телеканал СТБ) та ГО «Безбар’єрність» . Завершився семінар підведенням підсумків та участю у флешмобі  #УкраїнськаХустка.

 Людмила Яковенко,

бібліограф ПБ