Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської

 

Матеріал подано без змін

 

«Сяйво зимової ночі» Таїни Краєвської 

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

7 грудня у рамках Національного тижня читання, гасло якого цьогоріч – «Бути своїми», у бібліотеці-філії №1 КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона відбулася презентація вже 13-ї книги талановитої білоцерківської письменниці Таїни Краєвської-Братченко «Сяйво зимової ночі».

Білоцерківці раді кожній новій книзі письменників-краян. Тому на зустріч з письменницею зібралося чимало шанувальників її творчості.

Відкрила презентацію директорка КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона Раїса Григоренко. Пані Раїса привітала Таїну Іванівну з новою книгою та вручила Грамоту від Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради з нагоди виходу нової книги та за активну громадянську діяльність. 

Сама ж Таїна Краєвська розповіла присутнім про те, як, коли і за яких обставин народилася збірка оповідань «Сяйво зимової ночі». Виявилося, що частина оповідань була написана ще взимку 2021 року, під час пандемії, а інші взимку 2023 року… у підвалі під час тривог. Пані Таїна дуже хотіла поділитися своїми думками з іншими, розповісти про своє дитинство, юність, молодість, зрілість… Так, ви правильно зрозуміли, більша частина оповідань автобіографічні. І події в оповіданнях пов’язані з зимою, адже саме ця пора нагадує про очікування Різдва, Нового року, канікул… 

Звичайно, презентація книги не може бути без читання хоча б уривків з неї. Тому авторка зачитала декілька інтригуючих епізодів зі збірки. Тож, тепер усі учасники заходу просто «мусять» прочитати, а чим же все закінчилося у тих маленьких історіях.

На захід завітала і художниця-ілюстраторка книги Галина Невінчана. Вона розповіла про роботу над ілюстраціями та обкладинкою збірочки. Пані Галина зауважила, що у «Сяйві…» авторці вдалося сумістити несумісне: комедію, екшн і трагедію.

Завідувачка бібліотекою-філією №5 Світлана Хмільова розповіла про свої враження від книги і зазначила, що саме ця добра збірка оповідань допоможе читачам попіклуватися про своє ментальне здоров’я, адже у ній є все потрібне для психологічного розвантаження. 

А бібліотекарки Юлія Харченко та Тетяна Черненко подякували пані Таїні за чудову книгу та додали, що саме така література на часі, адже зараз, як ніколи, українці хочуть дива.

Погодився з пані Юлією і Едуард Ланін, який поділився враженнями від прочитаного та додав, що ця книга дуже розслаблює, читаєш її і відпочиваєш!

Щиро сподіваємося, що таких світлих та теплих книг у доробку Таїни Іванівни ще буде багато. А «Сяйво зимової ночі» вже зовсім скоро можна буде прочитати, завітавши до бібліотек Білої Церкви.

 

Олександра Нагорна,

гол. бібліограф КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.