Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В український любий край, їде святий Миколай

 

Матеріал подано без змін

 

В український любий край, їде святий Миколай

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

  

6 грудня 2023 року у Баришівській  бібліотеці  для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  на території святкового настрою «В український любий край, їде святий Миколай», діти 1-А класу Баришівського ліцею ім.. М.Зерова разом з класоводом Аллою Кутовою та батьками відчули передсвяткову чарівну атмосферу свята, яким починається передноворічна феєрія.

Разом з модератором Юлією Гранько, провідним бібліотекарем, діти поринули у світ чарівних історій про святого Миколая. Радісно і весело зустріли протоієрея Свято-Троїцького храму Михайла Сливчука в образі святого Миколая, який завітав до них з подарунками. 

Далі Ольга Биба, завідуюча бібліотекою ознайомила присутніх з етно-локацією «Дивосвіт зимових свят» та розповіла про звичаї українського народу, а отець Михайло розповів про життя та добрі справи святого Миколая. 

В цій затишній, святковій атмосфері з уст маленьких читачів лунали пісні, вірші. Впродовж свята дітлахи відгадували вікторини, загадки та приймали участь у різноманітних іграх. Де кожна дитина проявила свої творчі здібності і отримали величезне задоволення. Також всі присутні переглянули мультфільм « Казка про святого Миколая». 

Весело співали пісні під акомпанемент Лесі Яшеніної, вчителя музики .

Діти були всі чемними та старанними, за що отримали подарунки від настоятеля Михаїла СВЯТО-ТРОЇЦЬКОЇ ПАРАФІЇ м. БАРИШІВКА. За що ми щиро дякуємо, адже це створило справжній святковий настрій.

Свято завершилось, а наші маленькі гості з позитивними емоціями розійшлися по домівках в очікуванні прийдешніх Новорічних свят.

Провідний бібліотекар

Баришівської бібліотеки для дітей

Юлія Гранько