Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Історичний набат «Скорботна свічка пам’яті святої»

 

Матеріал подано без змін

 

Історичний набат «Скорботна свічка пам’яті святої»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

До 90-річниці Голодомору працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели історичний набат «Скорботна свічка пам’яті святої»

Захід відбувся на базі ОЗО «Баришівський ліцей» Баришівської селищної ради з читачами-учнями 9-Б класу, класний керівник Наталія Кириленко. Мета заходу: виховувати здатність кожної людини на скорботу і вшанування пам’яті мільйонів загублених голодом життів українців. 

Спілкування розпочалося зворушливою піснею «Свіча» у виконанні Оксани Білозір, яка присвячена усім загиблим. 

За безвинно загиблими земляками учасники заходу засвітили свічку в пам'ять про численні жертви голодоморів.

Бібліотечні працівники розповідали дітям про важкі часи Голодомору, і про те, що не оминула страшна трагедія і наш край. Зачитали спогади баришівчан та жителів села Лукаші із книги «Забуттю не підлягає».

А ще діти дізналися про « закон про 5 колосків», який був прийнятий від 7 серпня 1932року, в якому заборонялося збирати колоски на полі навіть перед їх заорюванням. Також присутні переглянули відеоролик «Голодомор в Україні: спогади живих свідків геноциду»

З літературою про Голодомор можна було познайомитися на книжковій викладці «Голодомор – 90 років скорботи».

Зав. Баришівською бібліотекою 

для дітей

Ольга Биба