Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Семінар-тренінг «Публічні бібліотеки: виклики сьогодення»

 

Матеріал подано без змін

 

Семінар-тренінг «Публічні бібліотеки: виклики сьогодення»

(З досвіду роботи Таращанської Публічної бібліотеки)

 

22 листопада на базі Таращанської Публічної бібліотеки для працівників громади відбувся семінар-тренінг «Публічні бібліотеки: виклики сьогодення»

За ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочалася Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни. Саме тому для фахівців бібліотек була організована ресурсна зустріч «Ментальне здоров’я – це не пункт призначення, а шлях до психічно здорової особистості через власні бар’єри», спікером якої була Вікторія Яхновська, фахівець КЗ ТМР «Таращанський інклюзивно-ресурсний центр». В умовах воєнного стану важливим аспектом є психосоціальна підтримка на робочому місці, тому тренінгове заняття було направлене на формування ціннісного ставлення до свого здоров'я, самоусвідомлення, самоаналізу, самоповаги як необхідної складової здоров'я в сучасних умовах сьогодення. Ми маємо зберігати адекватний психічний стан, щоб допомогти не тільки собі і тим, хто цього потребує: родина, читачі, внутрішньо-переміщені особи.  Головне для нас – вміти сформувати міцну власну внутрішню опору, яка дасть змогу протистояти викликам часу. І саме наш ресурс – наша зброя. Дякуємо спікеру Вікторії за надані знання та можливість хоч на короткий час відволіктися від реалій сьогодення. Було насправді цікаво, корисно, пізнавально!

Щодо актуалізації та змін у бібліотечних фондах, шляхах його поповнення новою літературою вела мову директор Таращанської Публічної бібліотеки Оксана Ратушна.

Про Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію «Національний тиждень читання» від Українського Інституту книги йшлося у виступі завідуючої організаційно-методичним відділом ПБ Ірини Мовчан, метою якого є консолідація українського суспільства навколо читання як тренду.

На закінчення зустрічі бібліотечні працівники долучилися до термінового виготовлення маскувальної сітки, яка так потрібна нашим землякам-захисникам на лінії зіткнення  наближати омріяну перемогу.