Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Година гідності «Україна починається з тебе»

 

Матеріал подано без змін

 

Година гідності «Україна починається з тебе»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму) Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

21 листопада 2023 року до ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели годину гідності «Україна починає з тебе». Учасниками заходу були читачі-учні 4-Б класу ОЗО «Баршівський ліцей», класовод Тетяна Кощій та асистент вчителя Леся Боліла. 

У цьому році заходи до Дня Гідності та Свободи відбуваються під гаслом «Заряджені гідністю та жагою до свободи», адже Україна, як ніхто, гідна бути найвеличнішою та сильною державою.

Захід розпочали з гімну України, а потім бібліотечні працівники розповіли дітям про хід подій на Майдані в ті дні. Присутні дізналися, що Україна – це територія гідності і свободи, адже тема Майдану – одна з важливих трагічних тем в історії України. В ході заходу переглянули відеоролик «Революція гідності. Євромайдан», а ще Ольга Биба, завідуюча бібліотекою прочитала дітям оповідання «Інакший» з книги Альони Длугунович, нашої землячки.

Потім всіх присутніх запросили до «Творчої майстерні в бібліотеці» на майстер-клас по виготовленню патріотичного оберегу для захисників, який провела Юлія Гранько, провідний бібліотекар.

Ми мусимо пам’ятати про всіх мужніх, гідних людей, робити все можливе, щоб подвиг героїв не був марним.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко