Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Заряджені Гідністю і жагою Свободи. День Гідності та Свободи у бібліотеці

 

Матеріал подано без змін

 

Заряджені Гідністю і жагою Свободи. День Гідності та Свободи у бібліотеці

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

21 листопада Україна відзначила  10 - у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності, які змінили хід історії країни і усього світу.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

У цей день в КЗ Публічна бібліотека» пройшла година пам’яті "Гідність та Свобода - найбільший скарб українського народу." Вчителька Вишнівського академічного ліцею № 2 Лясова Тетяна, зі своїми вихованцями - першокласниками, нагадала присутнім, що Україна – це територія гідності і свободи, адже тема Майдану – одна з важливих трагічних тем в історії України. Під час заходу присутні повернулися у ті трагічні 2013-2014 рр. Дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв. У виконанні учнів звучали вірші присвячені цим подіям. 

Хвилиною мовчання та запалюванням свічок учасники засідання вшанували пам’ять всіх загиблих за СВОБОДУ та НЕЗАЛЕЖНІСТЬ нашої країни.

Під кінець зустрічі і дорослі і малі разом виготовляли плакат «Ми вільні творити майбутнє» з жовто-блакитними долоньками, де кожен писав свої побажання про мир та перемогу .

КЗ «Публічна бібліотека» презентувала книжково - інформаційну виставку «Майдан – революція духу», яка представляє хронологію подій, а також цікаві історичні факти про Революцію Гідності та події, що їй передували у 2004 році. Матеріали містять фотографії, висловлювання відомих українців та іноземців, спогади учасників протесту.

Завершилася зустріч піснею «Ой у лузі червона калина», де найголосніше звучали голоси наших маленьких гостей.

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.