Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

 

Матеріал подано без змін

 

День Гідності та Свободи

 (З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради)

 

Напередодні Дня Гідності та Свободи в дитячій бібліотеці відбувся онлайн - міст «Макарів - Херсон: Об`єднані війною».

21 листопада - це день, коли ми згадуємо  своїх Героїв, кожного українця, які є патріотами  країни та відстоюють її  право  на волю і незалежність на фронті і в тилу.

На зустрічі були  присутні ті, хто пережив окупацію, волонтери, педагоги, поети, діти і хто прикладав неймовірні зусилля по звільненю територій України.

«Наші переживання, спогади не пройдуть безслідно. Це дуже сильні емоції та переживання, пропущені через творчість. Війна залишила на всіх нас дуже сильний емоційний відбиток, але творчість неймовірно нас зближує. Творчість має універсальну мову» - наголосила херсонка, директор школи Ірина Олексіївна Фокіна, яка проводить надзвичайно цікаві майстерки для дітей та жителів громади.

Макарів - Херсон! Українські міста, яких об'єднує гідність, свобода, мужність і героїзм їхніх мешканців, біль окупації, нескореність агресії.

Присутні ділилися спогадами, читали авторські вірші, представляли виставку картин, спілкувалися з херсонцями, які зібралися  в освітньо - тренінговому центрі «СВОЄ».

Щиро дякуємо всім учасникам нашої онлайн - зустрічі: Ірині Олексіївні Фокіній, Тарасу Сідило, Всеволоду Демченку (БФ«Карітас: УГКЦ» ), Людмилі Герасименко, Олександру Мигрину, Мочернюку Миколі, Галині Герасименко, Тетяні Мельник та членам гуртка «Телестудія 2+1», учням 9-Б, 1-Б класів Макарівського ліцею N 1, Наталії Шатиловій, Ірині Сербул, Ірині Дерев'янко, Аллі Саржан, Роману Бережняку.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ !