Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з краєзнавцем Євгеном Бабичем

 

Матеріал подано без змін

 

Зустріч з краєзнавцем Євгеном Бабичем

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

18 листопада 2023 року, за ініціативи відділу культури та туризму Баришівської селищної ради, проведено зустріч з краєзнавцем Євгеном Бабичем, в рамках засідання літературно-мистецького об’єднання «Краєзнавча Баришівщина», що діє при Баришівській центральній бібліотеці для дорослих. 

 Модератор заходу – директор Баришівської ЦБС Галина Пацаловська.

Євген Анатолійович проводить велику краєзнавчу роботу, вивчаючи історію минулого нашого краю. Він народився 10 вересня 1970 року в місті Києві. Мама краєзнавця – родом з села Власівки Баришівської громади, батько з Требухів Броварської  громади. Має середню медичну освіту – фельдшера, вищу - педагогічну – дефектолог-педагог. Зараз проживає у місті Бориспіль, працює в реабілітаційній установі. 

10 років присвятив краєзнавчій діяльності. Багато працював в Центральному державному історичному архіві м. Києва, Державному архіві Київської області, Інституті рукописів Національної  бібліотеки України ім В.Вернадського. Підготував рукописні варіанти книг «Генеральний опис Лівобережної України 1765-1767 років. Баришівка. Генеологія та топоніміка» і  «Акти Баришівської ратуші»(1622-1768 роки)

На зустріч з ним завітали відомі краєзнавці Баришівського краю: Павло Лисенко, Віктор Осипенко, подружжя Олександра та Лідії Євдокименко, члени Спілки краєзнавців України: Олег Синиця та Ольга Фастовець та люди, які цікавляться історією нашого краю. 

 Про сторінки козацького минулого Баришівського краю мовою документів, перебування Івана Мазепи на Баришівщині, таємниця баришівської ратушної печатки розповів у своїй доповіді Євген Бабич. Доповнювали виступ краєзнавці Олександр Євдокименко, Павло Лисенко, Віктор Осипенко.

Такі зустрічі надзвичайно корисні, бо вони дають можливість поринути разом із краєзнавцями у давнину героїчного минулого нашої малої  Батьківщини.

Незнання минулого неминуче призведе до не розуміння сучасного і майбутнього. А пізнати давнину ми можемо лише тоді, коли вивчимо історію рідного краю. Саме з таких історій можна скласти, як із цеглинок великий будинок історії нашої країни. 

Ми обов’язково переможемо! Адже українці - це сильна, непохитна та волелюбна нація! Нехай Господь оберігає наших захисників, наш український народ і нашу Україну!

Разом ми - сила! Разом - до Перемоги!

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко