Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ми різні, але ми рівні

 

Матеріал подано без змін

 

Ми різні, але ми рівні

(З досвіду роботи КЗ  БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

16 листопада до Міжнародного дня толерантності в центральній бібліотеці для дітей Комунального закладу БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона відбулася година спілкування «Ми різні, але ми рівні».

На початку заходу завідувачка книгозбірні Олена Корнієнко провела з читачами – учнями 4-Г класу гімназії-початкової школи №11, бесіду-діалог «Толерантний світ – гармонійний світ», з якої діти дізналися про основні моменти відзначення цієї події, ознайомилися з поняттям «толерантність» та рисами толерантної особистості, висловами видатних людей про толерантність, прослухали «Притчу про толерантність».

Бібліотекарка Лариса Олійник звернула увагу юних відвідувачів на твори сучасної дитячої літератури, у яких розглядаються проблеми толерантності, взаєморозуміння та поваги до інших людей, їхніх думок, що були представлені на книжковій виставці «Ми всі різні. Ми всі рівні».

Під час години спілкування хлопчики і дівчатка ділились враженнями від прочитаних творів письменника Василя Сухомлинського «Образливе слово», «Бо я людина». Читайлики брали активну участь в обговоренні запропонованих ситуацій, вирішуючи толерантна чи не толерантна поведінка людини; виконували сюжетно-рольові завдання за українськими народними казками «Вовк і семеро козенят», «Колосок», «Пан Коцький», «Коза-дереза», «Колобок». Сподобалися малечі інтелектуальні ігри «Так чи ні», «Добре чи погано». Дітлахи залюбки розшифровували ребуси та розгадували кросворд «Толерантність».

Наприкінці заходу четвертокласники отримали «дощові крапельки», на яких написали, що треба зробити для того, щоб їхній клас став «Простором толерантності» та створили із різнокольорових кульок «Модель толерантності»,  де панують рівноправність, взаєморозуміння, повага до іншої людини, терпимість до її помилок…

Захід пройшов активно, весело, творчо та толерантно!

Світлана Шалагіна, зав. сектором центральної бібліотеки для дітей

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона

Київська обл.