Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературна мандрівка «Казками Шарля Перро»

 

Матеріал подано без змін

 

Літературна мандрівка «Казками Шарля Перро»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Немає у світі людини, яка би хоч раз у житті не мандрувала чарівною країною казок. Знайомство з казкою, зустріч з нею – це завжди свято. 

15 листопада 2023 року у Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради відбулася літературна мандрівка «Казками Шарля Перро» відомого французького казкаря.   

Юлія Гранько, провідний бібліотекар, запропонувала читачам-учням 3-В класу Баришівського ліцею ім.. М.Зерова, разом з класоводом Ларисою Карпенко, поринути в чарівну подорож по казках Шарля Перро. 

На початку заходу відвідувачі дізналися цікаві факти з життя казкаря, про найвідоміші казки автора, які були представлені на книжковій викладці. Найбільше здивування викликало те, що свою першу казку Шарль Перро написав у віці 67 років і це була перша дитяча збірка «Казки матінки Гуски, або історії та казки минулих часів з моральними повчаннями», тобто Шарль Перро був засновником дитячої книги.

Далі була вікторина по казкам письменника та перегляд мультфільму «Червона шапочка». Цікавим для дітей було приміряти на себе образи казкових персонажів: кота у чоботях та червоної шапочки.

Зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Ольга Биба