Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Малишкові гостини

 

Матеріал подано без змін

 

Малишкові гостини

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Кожного року (починаючи з 2008-го до 2020) 14 листопада в Обухівській  ЦПБ для дорослих проводилися Малишкові гостини, присвячені дню народження нашого відомого поета – земляка А .С. Малишка. На жаль, спочатку  ковід  а потім повномасштабна війна – внесли свої корективи в наші плани.

В цьому році ми продовжили нашу традицію і вчергове зібралися на Малишкові гостини, присвячені 111-й річниці  від дня народження поета - пісняра, ім’я якого  вже давно й по праву вписане в історію української літератури,  щоб віддати  йому  шану, згадати добрим словом.  На  гостини,  поділитися своїми творчими досягненнями, ми запросили - члена Спілки письменників України, автора семи літературних збірок, переможця багатьох літературних конкурсів і фестивалей, поета Геннадія Горового. (До речі, який занесений в Книгу рекордів України!); поетесу і маму Геннадія – Олену Горову та  народний ансамбль української пісні «НАМИСТО», у виконанні якого прозвучали пісні на слова А.Малишка та українські народні.

Андрій Малишко – поет могутнього ліричного обдарування. Його читали, його співали, його любили, бо він був сином свого народу. Він писав про свій народ своїм люблячим, полум’яним серцем.  І за цю щиру синівську любов до рідного краю, за вірність йому все життя ми дякуємо і низько вклоняємось його пам’яті!                                                                              Майже  кожен обухівець, розповідаючи про своє місто, обов’язково з гордістю підкреслить, що саме тут народився і творив свої шедеври  відомий український  письменник А.С.Малишко. Саме тут родилася його безсмертна «Пісня про рушник», що перекладена на 96 мов світу і яку співають у всьому світі.   Доля відвела йому зовсім небагато – неповних 58 років. Але він залишив нам неоціненну спадщину, яка стала окрасою української літератури, культури, духовності. Минають роки. Пролітають весни й осені. Та Малишко залишається для нас співцем життя,  молодості й любові. А невмируще слово його, чарівні мелодії його пісень надихають сучасних письменників і поетів  нашого Малишкового краю на свої шедеври, які є ще одним доказом Малишкової магії. 

Сьогодні ми не можемо не нагадати, що в нашій країні, на нашій рідній землі йде війна. Гинуть найкращі сини і дочки, захищаючи Батьківщину від російської агресії. Але життя продовжується. Віримо, що вже скоро буде наша Перемога! І знову будуть цвісти каштани, буде мирне небо над головою і ми будемо щасливі, чого і всім бажаю!

Л. Храпач – завідувачка Обухівською центральною публічною

                  бібліотекою для дорослих Обухівської міської ради