Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Українці, що прославили Україну на весь світ

 

Матеріал подано без змін

 

Українці, що прославили Україну на весь світ

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Україна подарувала світові величезну кількість талановитих людей. Серед них - видатні вчені, винахідники, Нобелівські лауреати, герої війни, громадські діячі, письменники, музиканти, обдаровані лікарі та спортсмени. Відомі українці прославили нашу країну та її народ в різних куточках світу. Саме вони творили історію і зрештою змінили світ. Саме завдяки їхнім винаходам, досягненням та перемогам світ дізнавався про Україну. Вони - наша гордість і приклад для наслідування!

Деякі народились в інших країнах, але провели частину життя в Україні, деякі, будучи етнічними українцями, емігрували за кордон з різних життєвих причин і стали героями інших держав. Але ми вважаємо їхні здобутки українськими, пишаємося ними і пам’ятаємо їх усіх!

Працівники Обухівської центральної публічної бібліотеки для дорослих оформили історичний вернісаж «Українці, що прославили світ», на якому представили самих відомих українців: Т.Шевченко, І.Франко, Г.Сковорода, М.Грушевський, М.Амосов, С.Корольов та багато інших і присвятили вернісаж   найголовнішому святу  нашої рідної країни – дню Незалежності України.

Українці всюди. Вони надихають своїм талантом. Ми так само маємо пам’ятати, хто ми, та прославляти свою державу по всьому світу.

Л.Храпач – завідувачка  Обухівською центральною публічною  бібліотекою

                    для  дорослих Обухівської міської ради