Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотеки Обухівської територіальної громади влітку

 

Матеріал подано без змін

 

Бібліотеки Обухівської територіальної громади влітку

(З досвіду роботи Обухівської ЦПБ)

 

Бібліотеки Обухівської територіальної громади (зокрема, - Обухівська ЦПБ, Обухівська ДПБ, Семенівська, Григорівська, Краснослобідськва сільські бібліотеки, Обухівські міські публічні бібліотеки мікрорайонів Піщана та Яблуневий) влітку 2023 року влаштовували викладки та виставки літератури, що присвячені, зокрема, - Дню Державності України, Дню Родини, закликали читати дорослих та дітей  художню літературу українською мовою. 

В бібліотеках (Краснослобідська сільська бібліотека Обухівської територіальної громади) діти створювали малюнки, що допомагають виліковуватися пораненим нашим воїнам. Разом із представниками громади вшановували пам’ять загиблих воїнів у стінах Обухівського міського краєзнавчого музею, зокрема. 

Цікавою була зустріч з письменником Василем Шклярем  у стінах Обухівського мистецького центру, отримали книги від авторів Павла Вишебаби «Тільки не пиши мені про війну» та Сергія Соколова «Історія в моментах. Україна/Московія» (завдяки сторінкам соціальної мережі facedook).

Покращували знання української мови та культури (свої та користувачів дійсних та потенційних) засобами мистецтва (бібліотекар Обухівської міської публічної бібліотеки м-ну Яблуневий Людмила Скапенко у складі Народного вокального ансамблю «Березіль»(керівник Марія Войтова та провідний методист Обухівської ЦПБ Євгенія Шабала у складі Народного ансамблю української пісні «Намисто» (керівник Оксана Готко, акомпаніатор Василь Велет).

Багато часу та зусиль приділялося питання актуалізації бібліотечних фондів (списання, відкладення на вилучення з фонду, вивіз макулатури).

Директор Обухівської ЦПБ

Левченко Лідія

Провідний методист Обухівської ЦПБ

Шабала Євгенія