Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День української державності

 

Матеріал подано без змін

День української державності

 (З досвіду роботи бібліотеки с. Новосілки Чабанівської ТГ Фастівського району, Київської області)

 

День української державності - це свято має на меті звернути увагу суспільства на традиції національного державотворення, які мають понад тисячолітню історію, і вшановує всі його етапи.

 День української державності – це змістовний і важливий день для всіх українців. Цей день призначений для того, щоб подякувати Богу за нашу державу, за нашу історію і за наші традиції. У цей день ми також відзначаємо всі видатні досягнення України та українців.

День української державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність за  щасливе життя. Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам'ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити. . Важливо знати і розуміти давність історії своєї Батьківщини, її культури та символів.

 Напередодні Дня української державності в бібліотеці села Новосілки відбулося засідання мовного клубу «Мова єднання», темою якого було -  «Моя країна – Україна». Маленьким українцям розповіли про цінність свята, про те як важливо знати історію та культуру, мову  свого народу та не дозволяти іншій країні присвоювати наші історичні здобутки. На занятті діти, разом з Оленою Рудоман – керівником мовного клубу,   удосконалювали знання з вивчення  української мови, розгадуюючи кросворд "Україна", де вчилися правильно визначати слова та записувати їх. Влаштували цікаві міні-квести: відгадували назви державних символів, змагалися у ігрових завданнях на  тему "Я -  українець!" Найкраще інформація засвоюється через цікаві дії, тому діти із  задоволенням виконали творчу роботу  по створенню  державного герба України.

Важливо з малечку прививати любов до Батьківщини і це можливо зробити через  такі цікаві заняття, які відбуваються у  бібліотеці села Новосілки.

 

 

Олена Сурга

Завідувачка бібліотеки с. Новосілки Чабанівської ТГ

Фастівського району Київської області