Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Театралізоване дійство в бібліотеці – вистава української народної казки « Казка про котика та півника»

 

 

Матеріал подано без змін

 

 

Театралізоване дійство в бібліотеці – вистава української народної казки « Казка про котика та півника»

(З досвіду роботи бібліотеки с.Новосілки Чабанівської ТГФастівського району Київської області)

 

Українська народна казка існує вже не перше сторіччя і вирізняється серед іншої літератури своєю самобутністю та актуальністю навіть в сучасному світі. Саме казки, як ніщо інше, чітко і зрозуміло розкривають всі тонкощі традицій та поглядів, які з поколінь у покоління передаються в кожній родині. Казки люблять всі, не тільки діти, а й дорослі. Казками передаються духовні знання, моральні цінності, любов до рідного краю. Цей фольклорний розповідний твір користується великим попитом серед населення нашої  громади. От і сьогодні , користувачі бібліотеки села Новосілки мали гарну нагоду подивитися виставу української народної казки " Казка про котика та півника»,  яку організувавали і провели вихованці  творчої студії "Ясен цвіт" під керівництвом поетеси Світлани Суниці. Пані Світлана сама пошила всі декорації та костюми до цієї казки, а діти із задоволенням грали свої ролі.

До цієї вистави, завідувачка бібліотеки Олена Сурга підготувала книжково-ілюстративну виставку "Чарівний світ української народної казки", на якій представлені прекрасно ілюстровані  різноманітні казки українського народу.

Читати українські казки треба з  самого малку, так як це дуже добре розширює світогляд, розвиває уявлення та розвиток гарного мовлення у дітей.

Тож, запрошуємо до бібліотеки, де на вас чекають цікаві книги і казки.

Олена Сурга

 завідувачка бібліотеки с.Новосілки

 Чабанівської ТГ Фастівського району

  Київської області