Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека – провайдер сучасних послуг для дітей

 

Матеріал подано без змін

 

Бібліотека – провайдер сучасних послуг для дітей

                   (З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Створення дружнього, комфортного простору для дітей, а також території для гри, фантазії, творчості, виховання у них творчого мислення та створення умов для розвитку їх здібностей, активізація діяльності гуртків, клубів за інтересами при бібліотеках, реалізація можливостей бібліотек з використанням своїх комп’ютерних технологій, доступу до мережі Інтернет – є метою успішного проведення  роботи   з дітьми в  період літніх  шкільних канікул.

30 червня 2023р. на базі філії №18 Черняхівська сільська  бібліотека  відбулася творча лабораторія бібліотечних працівників Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради. З вступним словом  про роль бібліотеки у вихованні  підростаючого покоління  до присутніх звернулася начальник відділу культури Кагарлицької міської ради Олена Петленко, яка й озвучила питання,  що розглядалися  в роботі   творчої  лабораторії.

 У  програмі заходу  була презентація  роботи з користувачами – дітьми філії №18 Черняхівська  сільська  бібліотека, яку провела бібліотекар II категорії Оксана  Шаршова та літературно – музична композиція «Я люблю Україну», за участю  дітей, які є учасниками гуртка за інтересами «Hand   made майстерня» та учасниками художньої самодіяльності Черняхівської СБК.

Консультацію  з  «Популяризації  творів сучасної української літератури для дітей»   надала  провідний методист ОМЦНТКОР Антоніна Коршунова. Бібліотечні  працівники отримали рекомендації  щодо роботи з дітьми в період  літніх шкільних канікул   та популяризації творів українських дитячих письменників, зокрема Галини Малик,   Олександра Дерманського, Марини Павленко, Івана Малковича, Олеся Донченко  тощо.

Досвідом роботи з дітьми та роботою гуртів за інтересами в період літніх канікул поділилися Наталія Крутько, бібліотекар   філії №9 Антонівська сільська  бібліотека, Олена Головченко, бібліотекар 11 категорії філії №9 Демівщинська  сільська  бібліотека, Тетяна Папенко, бібліотекар 1 категорії  філії №2 Буртівська  сільська  бібліотека, Ольга Мороз,  бібліотекар 11 категорії філії №7  Кадомська  сільська  бібліотека, Оксана Шаповал, бібліотекар 11 категорії філії №16  Сущанська сільська бібліотека, Тетяна Петренко, бібліотекар 11 категорії філії №20 Шпендівська сільська бібліотека. 

Тренер з медіа грамотності  Інна Литвин провела з бібліотечними працівниками воркшоп «Як не потонути в морі інформації».

У підсумку зустрічі було відзначено,  що бібліотека   та літні читання сприяють створенню змістовного дозвілля, комфортного середовища, дружнього спілкування та популяризації літератури для дітей. Відпочинок з книгою – це завжди пізнавально, весело і цікаво.

 

 

Провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури Кагарлицької міської ради

Антоніна Коршунова