Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Духовне послання. Крони» Тіта Макашева

 

Матеріал подано без змін

 

«Духовне послання. Крони» Тіта Макашева

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

Перша персональна у Білій Церкві на біс! Філософський погляд на буття через призму споглядання розвитку крони дерева – так презентує Тіт Макашев основний лейтмотив своєї виставки картин, яка відкрилась у виставковій залі при бібліотеці-філії №5.

Народився художник у мистецькій сім’ї в місті Одеса 18 грудня 1968 р. В 4 роки отримав першу перемогу у загальносоюзній виставці дитячого малюнку «Діти миру за мир», а в 8 років зіграв першу роль у кінофільмі «Раба любові». 1984 року закінчив з відзнакою навчання у Театральному класі ЗОШ №37 м. Одеса.

З 1985 по 1989 роки – навчався на художньо-педагогічному відділенні Одеського художнього училища ім. М.Б. Грекова. З 1989 по 1999 р.р. продовжив навчання в Національній Академії мистецтва України, де став дипломантом майстерні станкового портрету, керівник – професор В.Г. Пузирков. У тому ж році відбулася персональна виставка у конференц-залі Київради, де проходила зустріч бізнесменів Великої сімки з представниками уряду. До 2009 року Тіт Макашев брав участь у 19-ти виставках живопису і сучасного мистецтва, будучи членом Міжнародної мистецької асоціації «Терра-Інкогніта – асоціація за сприяння сучасному малярству в Україні». 2003 року працював головним художником Київського обласного театру ім. П.К. Саксаганського. В тому ж році організував мистецько-філософську студію для дітей «Візантійська троянда». У 2006 році працював в Коледжі сервісу та дизайну м. Біла Церква. 2007 р. – Державна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Інститут ландшафтного дизайну (м. Київ).

З 2009 року Тіт Макашев є другим редактором філософського часопису «Суб Роза». У 2009-2019 роках митець бере активну участь у мистецьких проектах, як вiльний живописець.

Картини художника знаходяться в колекціях світу, зокрема в Лондонському зібранні Джеральда Даррела, у музеї Української Академії мистецтв.

Під час відкриття виставки очильниця Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська привітала майстра пензля і подякувала за цікаву виставку.

Підтримали і високо оцінили роботи Тіта Макашева його друзі та колеги-художники. Свій виступ присутнім подарували учні і викладачі школи мистецтв №6.

Цікава людина, цікаві картини, цікава виставка. Тож долучайтесь, споглядайте, філософствуйте, насолоджуйтеся високим мистецтвом разом з Тітом Макашевим.

Виставка працює до 26 червня за адресою: просп. Незалежності,55.

 

Любов Михай

люк, зав. сектором бібліотеки-філії №5

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.