Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Робота розмовного клубу «Говорімо українською»

 

Робота розмовного клубу «Говорімо українською»

Гостинець від зайчика

(З досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

На засіданні клубу «Говорімо українською», що працює у бібліотеці-філії №1 для дітей панувала гостинно-тепла атмосфера, бо орфографічна кухня «Хліб від зайчика» пригощала учасників найрізноманітнішими орфографічними стравами: прислів’ями, загадками, руханками, анаграмами, філвордами, казковими оповіданнями про хліб та зайчика. Хто з нас в дитинстві не смакував гостинцями від зайчика?

Чекали тієї зустрічі, бо тато неодмінно принесе у своїй сумці гостинчик. Адже кожного дня він чомусь мав змогу зустрітись з зайчиком, який ніс щось у своїй торбинці. Коли той вухань дізнавався в розмові, що тата чекає вдома син чи донька, то без жалю віддавав все, що ніс у своєму мішку. 

Гостею на занятті була поетеса Тетяна Строкач, яка презентувала вихованцям освітнього центру «Диволенд» збірку «Казкові вечорниці», зокрема, власну казку «Як дбаєш, так і маєш». Дітлахи, затамувавши подих, слухали про Зайчиху-маму, яка напекла пирогів з гарбузами, як сонечко кругленьких, ароматних і смачненьких не лише для діточок-зайчаток, а й пригощала ними і Ведмедя, Білку та Сороку, дісталося навіть Кроту! Разом з пані Тетяною відгадували загадки і з легкістю вправлялися з руханкою «А ми зерно сіяли!».

Несподіванкою для малят став смачний гостинець від «Зайчихи Тетяни», який дістався кожному учасникові. Той зайчик так припав до дитячої душі, що всю любов і вміння вони втілили у розмальовках. Такі ж милі ті зайченята вийшли!

А книги Тетяни Строкач є в бібліотеці – запитуйте, читайте, радимо з задоволенням!

 

Олена Крищенко, провідний бібліотекар

бібліотеки-філії №1 для дітей,

м.Біла Церква, Київська обл.