Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Нарада бібліотечних працівників «Актуальні питання роботи бібліотечних закладів в умовах воєнного стану»

 

Матеріал поданий без змін

 

Нарада + презентація = спілкуємося, радимося, надихаємося

(З досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки Бородянської ТГ Бучанського району Київської області)

 

11 листопада на базі Бородянської центральної бібліотеки відбулась нарада бібліотечних працівників «Актуальні питання роботи бібліотечних закладів в умовах воєнного стану». Валентина Вашуленко, директор Бородянської ЦБ зупинилась на важливих напрямах роботи бібліотек, в зв’язку зі збройною агресією російської федерації в Україні. Також спільно було обговорено окремі аспекти бібліотечної справи, пов’язані зі звітуванням та плануванням роботи на наступний 2023 рік. 

У другій частині наради відбулася творча зустріч з місцевим поетом і прозаїком, членом Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», Олексієм Верховцем.

Олексій Олексійович представив аудиторії дві свої нові книги, а саме збірник творів для дітей «Сонячні зайчики» (2021р.) та повість «Сіль землі» (2022р.).

У збірник «Сонячні зайчики» ввійшли оповідання, вірші, байки, смішинки, казки для дітей молодшого і середнього віку. Тож присутні на заході змогли познайомитись з окремими з них під час авторських читань. 

Розповів гість про сумну долю накладу книжки «Сіль землі», котрий було доставлено в Бородянку 22 лютого, напередодні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. На жаль вцілів лише один примірник, а всі книги, як і все у квартирі, - перетворилось на попіл. Дивом врятувався сам Олексій Олексійович, який під час авіабомбування дев’ятиповерхівки в центрі Бородянки, в якій проживав, саме перебував вдома.

Поділився пан Олексій і перипетіями свого життя в окупації і перебуванням на території білорусі, куди його було вивезено разом з іншими бородянцями. Все побачене і пережите складається в бородянського літератора в нові поетичні рядки, які він зачитав наприкінці зустрічі. 

Любов’ю до рідного краю, шанобливим ставленням до природи, людяністю і світлою духовністю пронизана вся творчість Олексія Верховця. І великою вірою в нашу Перемогу. 

Валентина Вашуленко

директор Бородянської центральної бібліотеки 

Бородянської ТГ Бучанського району Київської області