Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Моє ім’я − Україна

 

Матеріал поданий без змін

 

В бібліотеці-філії №1 для дітей проходить літературно-музичний фестиваль «Моє ім’я - Україна» 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

Напередодні Дня Незалежності України за сприяння управління культури і туризму Білоцерківської міської ради та за ініціативи громадської діячки Ольги Озерян в бібліотеці-філії №1 для дітей КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона відбулися другі читання літературно-музичного фестивалю «Моє ім’я − Україна», в якому взяли участь діти-переселенці зі Сходу та Півдня України. 

Читання віршів – це доволі цікаве заняття, бо читці відкривають для себе світ – такий великий і різнобарвний. Піднесена атмосфера панувала на Фестивалі, святковості додав виступ  вокального ансамблю  «Дитячі мрії» під керівництвом Ольги Гребінь. У виконанні учасників ансамблю прозвучала пісня «Моє ім’я – Україна», яка стала своєрідним гімном Фестивалю. Вдало підібрані поетичні твори відомих українських письменників про Україну розчулили до сліз слухачів.  

Активні, веселі, енергійні, позитивні, творчі, мрійливі, світлі, щирі, добрі, слухняні – і це ще не всі епітети, якими можна нагородити Діанку Семенюк, Володимира Горобця, Іринку та Альонку Гатько, Марійку Бабенко, Олександру Ніколайчук, Діанку і Веронічку Болюк, Мирончика Коломойця, Міланку Паньшину, Богданчика Култишева, Каріночку Безуглу, Алісію Меркулову,  Валерію Герасимову – учасників других читань Фестивалю віршів про Україну. Проникливо-щире дитяче декламування віршів Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Петра Осадчука, Миколи Петренка, Олеся Лупія, Надії Красоткіної, Юлії Хандожинської, Наталії Зарічної, Віталія Кіма по-особливому розкрили образ України, її красу та велич. 

Сумлінність і старанність дітей була оцінена дипломами та спонсорськими подарунками, які вручила організаторка фестивалю Ольга Озерян. 

Партнери та меценати святкового дійства − громадські діячі, благодійні фонди, видавці, письменники і просто небайдужі українці. Охоче долучилися до свята білоцерківські підприємці: Тетяна Ємєліна, директорка оптово-роздрібного складу «Бджілка БЦ»; Вадим Маршалок, директор ПП «Маршалок»; Юлія Якубовська; магазин «Daira» − їхні гостинці дуже потішили юних читців.

В рамках фестивалю  в книгозбірні проводиться флешмоб «Розкажи вірш про Україну та обери собі іграшку», обов’язкова умова якого – вірш має бути українською мовою. 

Література – це дзеркало часу. Кожен охочий  може зазирнути  у нього, заглибитися, взяти участь у флешмобі та третіх читаннях літературно-музичного фестивалю «Моє ім’я – Україна», який відбудеться у вересні.  

Тож, до нових зустрічей!

Олена Крищенко

пров. бібліотекар бібліотеки-філії №1 для дітей 

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.