Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Спас – свято щедрої душі» - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області

 Матеріал поданий без змін

«Спас – свято щедрої душі»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

19 серпня 2022 року працівники Баришівської центральної бібліотеки для  дорослих, Баришівської бібліотеки для дітей, бібліотеки-філіалу с. Сезенків Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради взяли участь у благодійному заході «Кулінар-Fest» «Баришівський смаколик».

До них доєдналися працівники фінансового відділу Баришівської селищної ради та голова Баришівської первинної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Федір Власенко. Федір Данилович презентував виплетені своїми руками  кошики з лози.

На свято бібліотечні працівники підготували виставку-рейтинг «Най… най.. смачніший вареник», де було представлено 6 видів вареників, з картоплею, м’ясом,  капустою, вишнею, картоплею та грибами, сливами та яблуками.  Найбільш смакували вареники з м’ясом. Вікторина-гра «Справжні українські вареники. Які вони?»  була присвячена начинкам для вареників, які готують в різних регіонах України.

Особливою популярністю у гостей свята користувалися гуцульський  борщ – бограч та банош, медяний торт, львівський пляцок, який приготувала провідний бібліотекар Баришівської бібліотеки для дітей Юлія Гранько

Юлія провела майстер-класу по розпису  патріотичного  пряника власного виробництва з вихованцями гуртка художньо-естетичного розвитку «Пізнайко» ЦПР «Мрія» (керівник: Лариса Ганжа). 

Працівники бібліотек Баришівки оформили фотозону «Спас – свято щедрої душі».

Присутні познайомилися з книжково-ілюстративними виставками-інсталяціями «Українська кухня та її традиції» та «Святий Спас прийшов до нас».

Лавріненко Н. І.,

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС Київської області