Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Україна – країна європейських цінностей - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області.

 Матеріал поданий без змін

Україна – країна європейських цінностей

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Щороку в третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох – прихистком та порятунком від російської агресії. Українці тепер приклад мужності, незламності та героїзму.

До Дня Європи в Україні в Баришівській громаді працював «Європейський бульварчик». До заходу долучились і працівники Баришівської бібліотеки для дітей відділу культури та туризму Баришівської селищної ради, які організували інформаційну зону «УКРАЇНА – КРАЇНА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ», на якій були представлені  книги, брошури та карта. Вони   у зручний спосіб подають історію Європейського Союзу, сповнені різноманітними пізнавальними фактами, яскравими ілюстраціями, пізнавальними іграми та вікторинами, дають дійсне уявлення про Європу та пояснюють, що таке ЄС.

Гармонійним доповненням інформаційної зони  стала книжкова виставка «Подорож сторінками Європейських казок».

Ольга Биба

завідувач Баришівською 

бібліотекою для дітей