Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ «Публічна бібліотека» провела свято вишиванки у «Бібліотеці під відкритим небом»

 

Матеріал поданий без змін

 

Всесвітній День вишиванки у бібліотеці.

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Вишиванка — поема життя,

Закодована вічність в узорах.

Їй ніколи нема забуття:

Геній Роду не стерти на порох!

Країна жива, коли живі й вшановані її національні символи, традиції, народна творчість… Серед головних ознак українця і вишиванка — символ незламного духу й оберіг. Щоб подякувати вишиванці за відчуття єдності, українці святкують її  День у третій четвер травня. Нині, коли національна єдність, як відкрита рана, коли хочемо бути цілісною самобутньою державою, це свято набуває нового змісту. Щоб подякувати вишиванці за відчуття єдності КЗ «Публічна бібліотека» провела свято вишиванки  у «Бібліотеці під відкритим небом».

Жителі нашої громади з задоволенням знайомилися з традиційним вбранням українців; з символікою орнаментів вишиванок різних регіонів нашої країни.

Загалом сьогодні  милувало око різнобарвне розмаїття вишиваних сорочок, суконь, футболок на містянах — від малого до старого. І головне — у кожного одягнутого у вишиванку ясніли очі від гордості бути українцем!   

Шануймо і бережімо наші традиції! Вдягаймо вишиванки й говорімо рідною мовою, гордо несучі наші звичаї та національні цінності. Будьмо гідними нашої історії та наших Героїв!

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради,

Бучанського району Київської обл.